Три месеци од животот мажите трошат на гледање порничи

20 јуни, 20110
1man

Најновите истражувања за порнографијата покажале дека просечниот маж поминува три месеци од својот живот во глдање филмови за возрасни. Податокот кој е посебно интересен за истражувачите е дека во ова поле и жените не се толку далеку од посилниот пол.

Студијата опфатила 1000 мажи и исто толку жени, а резултатите покажале дека мажите неделно поминуваат 40 минути за гледање на еротски материјал, во магазините, списанијата, филмови и интернет. Жените тоа го прават двојно пократко. Еден од шест мажи признал дека купува порнографски материјал додека една петтина од испитаниците ужива во тоа.

Истражувачите додале дека треба да се има мера за се па така и во оваа област. Гледањето порнографија често може да премине во  крајности и мажите повеќе време поминуваат во гледањето порно филмови и сајтови, наместо да уживаат со партнеркат. Зависноста од порнографијата е доволно моќна да може да влијае на бракот да го расури, да доведе до беспомошност, изолација и сексуална фрустрација.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/