Уметност од растење дрвца во дворот, и притоа претварајќи ги во мебел! Доста уникатно, мора да се признае…

26 октомври, 20110
tree_art_17

Петер Кук и неговата партнерка Беки Норти создаваат мебел и скулптури од дрва. Нивната уникатност е во нивниот метод на работа т.е тие ги обликуваат дрвцата однапред во некои објекти додека тие сеуште растат. Името на оваа техника го дадоа тие и гласи Pooktre. Според нивната веб страна, некои дизајни се наменети за жетва за да се добие висококвалитетен затворен мебел, а другите ќе останат како жива уметност.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi