Уште југо фалеше во швајцарските езера :) Лудост или глупост? Оценете сами :)

19 август, 20110
SWITZERLAND-AUTO-BOAT-OFFBEAT

По 26-ти пат швајцарското езеро Неучател беше окупирано од амфибиски возила. Повеќе од 50 сопственици и ентузијасти на необични автомобили дојдоа од целиот свет. Инаку, “амфибиско возило” е воен термин за возило кое е направено да вози и на вода и на копно. На средбата можеме да ги видиме сите видови на возила, од џипови, кабриолети и автомобили од Втората Светска Војна. Автомобилите беа украсени со шарени знамиња и чадори, а во лудото и необично возење и уживаа голем број семејства со деца и кучиња.

Ова е најголемиот собир од ваков вид во Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi