ВИДЕО: Необјавено интервју со Ратко Младиќ, после колежот во Сребреница!! CNN на терен!!!

27 август, 20110
aaaaaa

Поранешниот командант на Армијата на Република Српска и осомничен за воени злосторства Ратко Младиќ, во 1995 година, во едно необјавено интервју за CNN, тврдел дека српската страна побарала од сите воено способни и евидентирани мажи кои ќе се најдат во Сребреница и кои ќе го предадат своето оружје ќе бидат разменети за заробени српски цивили. Генерал Младиќ тврдел дека немало егзекуции, пишуваат босанските медиуми!

“Баравме преку Меѓународниот Црвен крст и УНПРОФОР  да посредуваат во размената на цивилите, кои тие ги држеа уште од 1992 година, односно голем број на цивили кои они ги заробија за време на војната од територијата на градовите Тузла, Зеница, Мостар, Загреб, исто така и за нашите војници и офицери кои беа заробени на нивна територија, изјавил Младиќ за CNN веднаш по завршувањето на битката за Сребреница. Досега од непознати причини ова интервју не било емитувано.

Младиќ тогаш изјавил дека не било позитивно одговорено на српскиот гест на добра волја, но очекувал дека меѓународната заедница, ќе изврши притисок врз муслиманската страна за да може да се реализира размената на луѓе “човек за човек” или принципот “сите за сите” како што веќе биле договорени државните комисии.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma