ВИДЕО: Пеколниот пат во Пакистан

29 мај, 20110
pekolniot pat

Ако имате лошо мислење за нашите улици во Скопје, видеото подолу мислам дека ќе ви го промени мислењето.
Пеколниот пат во Пакистан е долг 240 километри, преминот Lowara, не за тие кои имаат слабо срце. Тоа е планински премин кој го поврзува градот со селата на Дир во долината Chitral.
Лавините и одроните се само дел од смртоносните опасности кои ги демнеат возачите додека се движат по овој пат. Но тоа не е ништо во споредба со многу тресниот ронлив пат без заштитна ограда, каде од другата страна на патот е огромен амбис. Поголемиот дел на патот е на надморска височина од 3.000 метри, каде воздухот е редок и може човек лесно да заспие и да падне во огромната провалија.
Да не ги споменеме старите камиони и маршутите од неколку илјади километри кои ги поминуваат возачите, затоа работодавците на превозниците прво им исплаќаат една четрвртина од договорениот износ, а остатокот им го даваат кога ќе ја донесат робата во исправна состојба.

http://www.youtube.com/watch?v=DVyPwgC7OpU&feature=player_embedded#at=579

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort - Korsan taksi -

https://finandearth.com/