Видео: По операција се разбудила со странски нагласок

7 мај, 20110
Видео: По операција се разбудила со странски нагласок

Понекогаш одењето на забар знае да предизвика неугодност и непријатно чувство, но по оваа приказна веројатно одењето на забар ќе биде уште позастрашувачко. Станува збор за 56 годишната американка која отишла на операција на заб и откако се разбудила почнала да зборува со ирски нагласок.

Таа најпрво мислела дека тоа ќе се промени со спаѓање на отокот од интервенцијата, но тоа никогаш не се променило. И сега по 18 месеци таа сеуште зборува така. Стручњаците велат дека станува збор за болеста “синдром на страмски нагласок” која е многгу ретка болест, од која боледуваат 100-тина лица. Оваа болест се јавува како резултат на мозочен удар или некаков друг вид на оштетување на мозокот, поточно центарот за говор.

http://www.youtube.com/watch?v=gp0W1S288fQ&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma