Владата ги намали цените на нафтата и бензините

14 април, 20110
gas-pump

Во насока на ублажување на ефектите од растот на цената на нафтата на светските пазари, и со цел заштита на стандардот на граѓаните , Владата донесе одлука за намалување на акцизата на безоловниот бензин за 4 денари по литар и на дизел горивото за 2 денари по литар. Намален е и надоместокот за задолжителна резерва на нафта за 0,5 денари.
Со тоа цената на безоловниот бензин ќе се намали за 4,5 денари по литар, а цената на дизел горивото ќе се намали за 2,5 денари по литар.

Извор: Нетпрес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma