Властите во Иран го забранија Валентајн

19 јануари, 20110
valentine-day

Од сега па натаму нема да се слави Валентајн во Иран. Властите забранија да се слават било кои празници кои не се нивни, па така и Валентајн. Повеќе нема каде да се купат поклони во облик на срце, љубовни честитки и слично. Сметаат дека тоа се празници на западната цивилизација и нема зашто они да ги слават. Освен тоа што жителите нема каде да си купат поклони за Валентајн, најавени се казни за оние кои ќе ја прекршат забраната.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma