Внимателно при изборот на памукчиња за чистење лице!

28 април, 20110
clean-face

При чистењето на лицето најчесто користиме памукчиња кои се за таа намена. Но, се почесто се јавуваат памукчиња кои предизвикуваат иритација па дури и алергии на кожата.

Затоа е спроведено едно истражување, по кое е увидено дека на пазарот има памукчиња кои во својот состав имаат синтетички влакна. Тие може да предизвикаат оштетување на кожата, иритација, а кај чувствителната кожа и појава на алергија.

Затоа кога купувате, погледнете го составот на пакувањето. Доколку на него не е напишано дека се направени 100% од памук, не ризикувајте да ги купите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma