Во 2050 Земјата ќе брои 9 милијарди жители

23 февруари, 20110
nedostatok na hrana vo 2050 god

Американското Здружение за напредок на науката на последното заседавање предупредува за можен недостаток од храна во наредните години. Според нивна пресметка за 40 години светското население ќе добие бројност од 9 милијарди жители, а моменталната бројност е 7 милијарди жители. Според тоа тие стравуваат од недостаток на храна. Апелираат за помош, бараат да се смислат нови начини за поголемо производство на храна.

До 2050 година планетатата ќе биде непрепознатлива, изјавил Џејсон Клеј. Повеќе луѓе, повеќе пари, зголемена потрошувачка на храна а истата планета, додал Клеј.

Особено загрижувачки е што бројноста на населението интезивно се зголемува во сиромашните земји на Африка и Азија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma