Во Барселона шетањето во костими за капење е забрането

4 мај, 20110
kostimi naslovna

Во Барселона се води сериозна кампања за борба против голотијата. Туристите кои низ градот ќе шетаат со костими за капење ќе платат голема парична казна.

Градските власти во Барселона одлучиле да го ограничат движењето на туристите низ градот облечени во костими за капење. Така облечени ќе може да одат само на плажа.

Сите оние кои нема да ја почитуваат одлуката ќе платат казна од 300 до 500 евра.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi