Во душевната болница Кукавичјото гнездо пронајдени непознати останки

1 февруари, 20110
Ted7T

Душевната болница во Американската држава Орегон, се обидува да ги идентификува крмираните останки од 3500 пацинети кои биле скриени во магацин собата со децениии. Тиле биле откриени во 2004 година, во соба која се нарекувала, соба на изгубените души. Болницата ги објавила имињата на пациентите кои починале меѓу 1917 и 1970 година на интернет во обид да лоцира членови од семејствата. Сите, освен четри канистри на остатоци биле идентификувани. Болницата која е 128 години стара, беше употребена за снимањето на оскаровскиот филм Лет над кукавичјото гнездо во 1975 година. Болницата беше запалена во 2008 година, откако властите открија глувци, отровни бои, азбест, епидемии од шуга и пневмонија.  Одтогаш таа е затворена, а пациентите биле префрлени во други установи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma