Windows 8 ќе подржува USB 3.0

23 август, 20110
Windows 8 ќе подржува USB 3.0

Microsoft, односно еден од неговите вработени Денис Фланаган, објавил на официјалниот блог дека Windows 8 ќе има поддршка за USB 3.0.

На блогот кој го следи развојот на новиот Windows, Фланаган објавил дека се очекува дека до 2015 година сите компјутери ќе имаат поддршка за USB 3.0. стандард, а дека само во таа година ќе бидат продадени две милијарди USB 3.0 уреди, и дека одлуката за вградена поддршка била логична.

Иако, во светот моментално е голем бројот односно околку десет милијарди USB уреди на стариот 2.0 стандард, поддршката за овие уреди нема да изостане, изјавиле од Microsoft.

„Одлуката за воведување на USB 3.0 беше лесна“,  изјавил тој на блогот.

Во продолжение можете да го погледнете официјалното видео од Microsoft, во кое се објаснува предноста од новата технологија.

httpv://www.youtube.com/watch?v=dYI5c0kyZPE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit