За да бидат плодни, мажите треба да се сончаат

17 мај, 20110
maz na plaza

Сите мажи кои имаат проблеми со плодноста треба да се сончаат повеќе, советуваат данските научници. Тие по спроведентата студија откриле дека мажите кои имаат недостаток на витаминот Д, имаат и послабо квалитетна сперма.

Зад целиот овој проблем, научниците сметаат дека стои калциумот кој е важен за апсорбција на витаминот Д. Од испитуваните мажи дошле до заклучок дека мажите кои имаат недостаток на втаминот Д, квалитетот на нивнтата сперма е послаб. Затоа тие советуваат мажите да се сончаат доколку сакаат да го подобрат квалитетот на спермата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi