Сталин исценирал посета на вонземјани со цел да предизвика паника во САД?

17 мај, 20110
vonzemjani

Веројатно најбизарното објаснување на Розвел и вонземјаните го дала писателката Ени Џејкобсен, која смета дека појавата на мали зелени, всушност било дел од планот на Сталин да ги заплаши американците.

Џејкобсен во книгата “ареа 51“ навела дека наводно слетувањето на вселенскот летало во Розвел е дел од заверата на злобниот ум на тоа време, Јосиф Сталин и докторот Менгеле. Според нејзиното тврдење, советскиот лидер наредил на своите луѓе да предизвикаат паника слична на онаа која ја создала радио претставата на Орсон Велс “војна на световите“, од 1938 година.

Сталин испланирал дека измамата ќе ја изведе со нацистички авиони од типот ‘Horton HO 229’, а да ги возат “гротескни луѓе ко иличат на деца.”  За да биде што поуверливо Сталин го вработил и најозогласениот лекар во светот, д-р Менгеле, позат под името “ангелот на смртта“. Нацистичкиот доктор, кој вршел експерименти вез затворениците во логорите во Аушвиц, наводно создал чудовишта кои требале да ги претставуваат вонземјаните.

Не е јасно како успеал Менгеле да направи деформирани пилоти, а некои од нив биле пронајдени во кома, но живи, додала Џејкобсон.

Писателката е во потрага по изворите, разговарала со поранешните работници од познатата воена база “ареа 51“ во Невада.

http://www.youtube.com/watch?v=QzmmlaZ9b9I&feature=player_embedded

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma