Земја која највеќе ги мрази хомосексуалците

25 февруари, 20110
uganda

Еден неодамна прикажан документарен филм на ББЦ за агресивната хомофобија во Уганда, под насов ‘The World’s Worst Place to Be Gay?’. Не е потребно објаснување на насловот, ако се знае дека во Уганда се предлагаат закони за воведување смртна казна за хомосексуалците, а геј активистите постојано се гонат. Во филмот се потврдува дека во оваа африканска држава се случуваат монстуозни злочини врз хомосексуалците. Познат британски радиски ди џеј Скот Милс, интервјуира политичари, свештеници, новинари кои сите заедно се обединети во едно мислење, дека ширењето на идејата за хомосексуалност е увезена од Западот, дека никој не е роден како геј, дека тоа е страшен грев и дека истите тие заслужуваат само смртна казна. Погледнете ги видеата од документарецот.

http://www.youtube.com/watch?v=S9DsawSC3cE

http://www.youtube.com/watch?v=Ly-0yqjgtxA

http://www.youtube.com/watch?v=haE-PxVQhbA

http://www.youtube.com/watch?v=mt4P-IHKMv8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi