Жените сакаат неверни мажи?

12 април, 20110
dlabok glas

Канадските научници спроведоа интересна студија за да се утврди врската помеѓу гласот на мажот и неговиот однос кон врската.

Била одбрана група на волонтери од двата пола. Истражувачите посочиле групите да слушаат снимани пораки со машки гласови и да откријат кои се склони кон неверство. Судејќи сопред зборовите на научниците, нивниот експеримент покажал дека луѓето играат игра со тонот на гласот. Нискиот тон на гласот им служел како стратешки сексуален трик. Нискиот тон на гласот предупредувал за потенцијал на подолжноста кон неверство. Парадоксално, како што открива студијата жените преферираат мажи со прилично низок глас.

Подеталното објаснување од студината е објавена во магазинот Scinece.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi