Знаете ли кои песни се идеални за водење љубов?

25 јуни, 20110
muakarac

Мизиката може да биде клучен додаток за атмосферата и расположението во спалната соба. Иако вкусовите во музиката се разликуваат, понекогаш првите тактови на некоја песна може да ги поттикнат партнерите на жешки игри во постелата.

Авторката на книгата “ Open: Love, Sex, and Life in an Open Marriage“ Jenny Block, составила топ листа од песни на кои паровите не можат да им одолеат. Додека некои не можат да одолеат на првите тактови од песната ‘Unchained Melody’ , на која не и одолеаа ни Demi Moore i Patrick Swayze во филмот Дух,  на други повеќе им се допаѓаат песни како ‘Bolero’ и ‘I Want Your Sex’. Но на прво место као нај омилена песна на сите парови се нашла  песната ‘Dreamworld’ од Robin Thickea.

Додека некои не можат да се воздржат додека слушаат легендарните песни и со гдини популарни,  на груги влијане имаат понови песни како ‘Halo’ и’Naughty Girl’

За повозбудливи летни ноќи,  откријте која песна буди страст кај вас и вашиот партнер, во тоа може да ви помогне листата која ја состави Jenny Block:

‘Dreamworld’, Robin Thicke
‘When The World Ends’, Dave Matthews
‘Damn, I Wish I Was Your Lover’, Sophie B. Hawkins
‘Halo’ and ‘Naughty Girl’, Beyonce
‘Woman Like A Man’, Damien Rice
‘Possession’, Sarah McLachlan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma