Вистински хорор – Сиера Леоне Психијатриска болница

6 февруари, 20120
Sierra-Leone-mental

Во цела Сиера Леоне, постои само еден психијатар, а Сиера Леоне Психијатриската болница е единствена официјална болница во земјата. Постојат четири легла во болницата, но само 85 пациенти престојуваат во неа. По внесување на одделенијата, пациентите побарале посета за да добијат храна. Кон крајот на март и почетокот на април 2008 година, пациентите не добивале т.е. не им биле дозволени нормални оброци од владата. Немало никакви активности за пациентите, а многу од нив биле оковани за нивниот кревет или столб од собата. Претежно пациентите лежеле или седела пасивно. За вработените немало никакви парични средства, така што пациентите главно биле оставени сами на себе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma