Алкохолот не прави паметни?!

22 април, 20120
vino

Психолозите тврдат дека консумирањето на алкохол обезбедува пошироки видици, што пак како последица резултира со носење поконструктивни решенија.

Откако испитаниците испиле неколку чашки алкохол, а потоа биле тестирани нивните кративни вештини и решавање на проблеми, когнитивниот психолог Џенифер Вили и тимот на експерти дошле до заклучок дека алкохолот може да не направи попаметни.

Во споредба со резултатите кои ги оствариле испитаниците кога не биле под влијание на алкохол, испитаниците со 0.07 промили алкохол во крвта имале полоша меморија, но подобри резултати во решавањето на проблемите.

Според експертите, тоа е така бидејќи алкохолот на испитаниците им помогнал да добијат пристап до идеи кои се развиваат преку асоцијација, а не со помош на линеарна анализа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi