Американците парите ги кријат во замрзнувач!

15 април, 20120
j98

Душеците во САД ги заменија замрзнувачите како идеално место за четвртина американци кои немаат доверба во банките и парите ги кријат дома, открило едно истражување.

Истражувањето на агенцијата Марист покажало дека 27% од американцитесвоите пари ќе ги стават во замрзнувач, додека 11% од нив ќе ги стават под душек. 10% од нив парите ги чуваат во тегли, а 9% на некое друго место во домот, покажало истражувањето.

19% од американците мислат дека идеално место за чувањето пари се чорапите, додека 17% сметаат дека нема доволно сигурно место во домот за да ги чуваат парите.

Анектата била спроведена телефонски на примерок од над 1000 возрасни американци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi