Баба Бетка 60 години на престолот! Е не на Чарлс ќе му го даде! :)))

6 февруари, 20120
22t54

Голем јубилеј за Обединетото Кралство, Кралицата Елизабета слави 60 години на престолот.

Во Лондон, денеска се одбележува 60 годишнината од владеењето на Кралицата Елизабета II (85) со Обединетото Кралство.

По повод оваа прослава отворена е изложба со 60 фотографии од секој период на нејзиниот владеење.

Фотографиите се дело на најпознатите фотографи, а портретите од Кралицата се направени за време на најразлични средби, настани, службени состаноци, но и семејни собири.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma