Breguet часовник продаден за 6,8 милиони долари

6 декември, 20120
breguet

На аукциската куќа Sotheby’s поставен е рекорд за часовници кога францускиот Breguet од 1835 година е продаден за 6,8 милиони долари.

Duc d’Orleans Breguet Sympathique часовникот последен пат е продаден во 1999 година. И тогаш постави рекорд со 5,78 милиони долари.

Часовникот е направен од злато и школка од желка. Го купил сопственик на приватен музеј, кој сакал да остане анонимен.

Се претпоставува дека на светот постојат само десетина Breguet Sympathyque часовници. Европското кралско семејство и рускиот цар во своите палати имале вакви часовници.

“Овој часовник има исклучителна историска вредност”, изјавиле од аукциската куќа Sotheby’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber