Британците го продаваат парламентот на Русите?!

24 јануари, 20120
137636

Познатата зграда во Лондон ќе мора да се реконструира и реставрира, што би чинело милијарди фунти, па затоа веројатно поисплатливо е да се продаде.

Тежок избор во Лондон – легендарната зграда на Британскиот парламент која е стара скоро 1000 години, почнала да тоне во Темза, а ѕидовите и инсталацијата повеќе не се безбедни. Една опција е таа да се реконструира што би чинело милијарди фунти, а втората е ја дал еден пратеник е да се направи нова, а старата да се продаде на русите или кинезите.

Дури и туристите наводно забележале дека познатиот Биг Бен, симболот на Лондон, се накривува поради попуштање на темелите, а некои делови кои датираат од Втората светска војна се во толку лоша состојба шт во секое време може да се очекува лошо сценарио.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma