Чернобил повторно отворен за туристи!

23 јануари, 20120
h289f-w4

Украинските власти одлучиле повторно да ја отворат опасната зона околу Чернобил за екстремен туризам.

„Градот на духови“, Припјат, кој бил испразнет по чернобилската нуклеарна катастрофа во 1986 година, одредено време бил отворен за јавноста, но зоната пред неколку месеци потворно била затворена.

Форбс инаку оваа „мртва зона“ ја прогласи за една од најекстремните туристички дестинации во светот.

httpv://www.youtube.com/watch?v=GpTpRVU7wJ4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma