Чумата на 21-от век – храната!

19 април, 20120
z

Дали дебелината е новата болест на модерното време? Одговорот е потврден, барем според Светската здравствена организација.

Во 21-от век имаме нов непријател – храната. Според СЗО над 1,7 милијарди по светот се со ваков проблем, а 312 милиони се веќе жртви на оваа појава. Тоа води до сериозен ризик за човечката популација по целиот свет, бидејќи луѓето со вишок килограми се поизложени на многу болести.

Јадењето денес претставува хоби. Во тоа безумно прејадување луѓето навикнале да ставаат во уста се што може да се јаде, без притоа да помислат на здравјето.

Глобалното и нездраво накачување на килограмите е вистински проблем со сериозни последици кој според некои студии може да убие половина од светската популација, ако не успееме да си го контролираме апетитот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi