Дарежлива американка! На бездомниците им оставила два милиони долари! :)

2 февруари, 20120
fc4y

Американката Елинор Совервејн починала на 96 години, а важела за исклучително скражава личност. Но, бројот на луѓе кои биле изненадени и шокирани е огромен, кога дознале дека старицата живеела скромно, а во тестаментот оставила 1,7 милиони долари н а организацијата Salvation Army.

Лос Анџелес тајмс, ја  нарекол оваа старица „тивок милионер“, односно дека спаѓа во онаа гупа луѓе кои парите  не им значат скоро ништо.

„Таа не трошеше пари  на ништо што не е најнеопходно. Живееше скоро како сиромашна жена“, изјавил близок извор.

Скоро два милиони долари старицата ги оставила на организацијата која прави проекти и гради куќи и засолништа за бездомниците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma