Доха – колористичниот мозаик на Катар

6 мај, 20120
1 (12)

Доха е најголемиот град во Катар кои истовремено е и негов главен град. Во него е концентриран голем дел од популацијата, дури 60%, а истовремено претставува и важен економски центар во државата.

Доха исто така е и седиштето на Владата на Катар, претставува најважен образовен центар, но она што привлекува најголемо внимание кај туристите, е неговата убавина. Како и секоја метропола, секако дека и Доха, располага со интересни градби, убава архитектура, во повеќе стилови, природа со која се гордеат жителите на овој град, но она што е најинтересно за него е прекрасната слика која ја има севкупно, како совршен мозаик од бои кои на брилијантен начин ја создаваат целината на овој град. Доха е и важен спортски центар и место во кои се одвиваат важни културни и спортски настани.

Убаво би било и лично да се уверите во неговиот специфичен изглед… За почеток, уверете се со следниве фотографии…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi