Видео: Одлучила да биде влакнеста и среќна!

6 мај, 20120

Додека денес влакната на женското тело се непосакуван додаток, една студентка се поздравила со бричот и депилацијата и одлучила да биде влакнеста.

Емер О’Tул од Даблин одлучила целосно да престане со депилација пред 18 месеци, бидејќи сфатила дека на жените им се врши голем притисок дека треба да бидат совршени.

Во една емисија зборувала за оваа, сеуште табу тема и раскажала дека најмногу и пречи нееднаквоста помеѓу половите, односно дека она што се толерира кај мажите никако не е пожелно кај жените.

Емер вели дека почнала да се депилира на 14 години само затоа што тоа се очекувало од неа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi