Докажано: 78% од мажите изневеруваат!

6 април, 20120
s1

За машкото неверство може да се каже дека повеќе е норма отколку исклучок, уверени се сексолозите после спороведеното истражување.

Мажите ја изневеруваат својата партнерка, не не престануваат да ја сакаат, се изјаниле речиси сите мажи кои учествувале во анкетата.

Според британските социолози мажите имаат потреба од промена на своите сексуални партнерки, за да се чувствуваат комплетно задоволени. Повеќето од нив не ни помислуваат за прекин на врската со својата постројана партнерка, а само сакаат секс и од други жени.

Сепак, прифатената за стандард во современото опшество моногамна врска не им дозволува на мажите да го прават тоа што го сакаат. Речиси 80% од мажите кои учествувале во анкетата ги изневерувале своите партнерки, но се погрижиле тие да не дознаат за тоа, затоа што ги сакале и сакале врската со својата официална партнерка да не претрпи никакви промени.

Мажите споделуваат дека се „емоционално моногамни“ но што се однесува на сексот важи правилото на Мечето Пух: „Колку повеќе, толку повеќе“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma