Џек Мевосек бил жена?!

10 мај, 20120
rfe

Серискиот убиец од Лондон е Лизи Вилијамс, сопруга на на досега главниот осомничен за касапењето и убиствата на проститутките во 19 век.

Најпознатиот англиски сериски убиец Џек Мевосек бил жена. Британскиот адвокат Џон Морис (62) тврди дека тоа била Лизи Вилијамс, сопруга на хирургот Џон Вилијамс, кој досега се водел како главен осомничен за бруталните убоства на 5 проститутки во 1888 година во Лондон.

Најновите откритија говорат дека Лизи ги убивала жените како освета бидејќи таа неможела да има деца, а на три од жртвите крвнички им ги извадила матките.

Сите теории за убиецот, кој до ден денеска не е отриен говореле дека тој бил маж. Но, Морис во својата најнова книга „Џек Мевосек, рака на жена“, изнесува докази дека убиецот всушност бил жена. Тој изнел дека ниедна од проститутките не била силувана, а личните работи биле наредени до жртвите на начин на кој само жена би го сторила. Покрај тоа, на местото на злосторстават биле пронајдени копчиња од женски чизми, делови од сукња и шешир.

Лизи Вилијамс брзо по убиствата доживеала нервен слон, а починала од рак во 1912 година.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi