Ефектот на печурките врз раковите клетки

31 јануари, 20120
i

Има многу причини да веруваме дека лековитата сила на печурките не е само мит.  Најсилните докази за тоа се добиени преку низа истражувања за ефектетот на печурките врз раковите клетки и имуниот систем. Ова не не изненадува имајќи во предвид дека печурките се богати со биоактивни соединенија вклучувајќи ги и антиоксидантите. Така например при лабараториски испитувања печурките рејши и шијтаке како и некои други врсти допринесуваат за спречување на распространувањето на раковите клетки. Според други анализи печурките помагаат при грип и компликации од вируси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma