Ѓ

6 април, 20120

ЃАВОЛ
Ако видите ѓавол – успех во трговијата; ако бегате од него – кавга.

ЃЕРДАН
Веселба; ѓердан од злато – ќе се сомневате во нешто.

ЃОН
Селидба; излитен ѓон – чувај се од оговарање.

ЃУБРЕ
Пари и среќа; ако ви е дома – среќа; ако видите ѓубре надвор – очекувајте наследство; ако газите по ѓубре – ќе бидете лут.

ЃУБРЕЊЕ (НИВА)
Богатство.

ЃУБРИШТЕ
Благосостојба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi