Големата количина на слатки е причина за слаб имунитет

25 декември, 20120
slatki

Шеќерот ги онеспособува белите крвни зрнца, дехидрацијата го спречува телото во исфрлањето на токсините, а сувите ноздри се причина за појава на бактерии и вируси. Британските научници открија дека ова се причинителите за нарушување на имунитетот.

Преголемата потреба за слатко и негово внесување во големи количини предизвикува сериозно оштетување на белите крвни зрнца, а со тоа и оневозможување на нивната функција да ги убиваат бактериите. Затоа бидете умерени со конзумирањето на слатките.

Можеби оваа информација ќе не натера да ја намалиме количината на изедени слатки, кога витката линија не ни е доволен мотив:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber