Како изгледа фестивал на лимонот во Франција! :)

17 февруари, 20120
FRANCE-LEMON-FESTIVAL-CARNIVAL

Во францускиот град Ментон веќе 79 години се одржува фестивалот на лимонот каде се прават неверојатни скулптури од оваа овошка. Организаторите потрошиле преку 145 тони лимон и портокал за да направат фасцинантни градби. Оваа уникатна манифестација секоја година привлекува преку 250 илјади посетители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma