Како Тито ја запросил Јованка?!

31 декември, 20120
tito
Поранешниот советник на Тито, Блажо Мандиќ во медиумите објавил низа непознати детали околу љубовта на најпознатата југословенска двојка. Ниту една од жените на Тито не рекла ништо лошо за него.
Јованка Будисављевиќ Броз во книгата на Мандиќ открила како се омажила за Тито, раскажувајќи многу досега непознати детали за широката јавност.
Мандиќ цели 25 години бил личен советник на Тито цели 25 години. Станува збор за сериозен и доверлив соработник чии написи може да се читаат со целосна доверба.
Еве како Тито ја запросил својата тогаш идна сопруга:
“Еден ден, додека по задачата во една канцеларија каде ги средував личните документи на Тито. Во близина на мојата маса шеташе и почна да зборува. Но, ништо не можев да го разберам, па наивно го прашав за што станува збор, што сака да каже? Наместо одговор продолжи да зборува дека неговиот живот бил тежок, исполнет со стресови, лични загуби. “И чувствувам дека со тебе конечно ќе го најдам мирот, спокојството и среќата“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber