Книгата на животот – прекрасна скулптура од пеперутки

7 февруари, 20120
000

Оваа прекрасна скулптура е направена од Давид Крацов за директорот на организацијата за децата кои беа спасени од Чернобил.

Страниците од оваа книга, наречена, книгата на животот, се транформирани во прекрасни пеперутки во разни бои, а секоја  од нив ги претставува децата кои беа спасени од уништениот регион Чернобил и им бил подарен нов живот.

Скулптурата е направена од метал.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma