Крушки во форма на Буда – уметност или чудо на природата?!?

26 јануари, 20120
buddha-pears2

Секоја чест за Гао Хјанѕанг, креаторот на најинтересното овошје кое досега сме го виделе – крушки во форма на Буда.

Гао веќе шест години работи на изработката на овие видови круши, а досега успеал да создаде околу 10.000. Секоја крушка посебно се расте во калап во форма на Буда, па за изработка на овие круши навистина е потребно многу внимание и трпение.

Една Буда крушка чини 1.8 долари, а локалните жители ги купуваат бидејќи мислат дека ќе им донесат среќа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma