Обама удри по богатите Американци!!!

26 јануари, 20120
h80hio

Претседателот на САД предложил зголемување на данокот за милионерите на 30%.

Вашингтон – Обама ќе ја штити средната класа?!

Претседателот  на САД, Барак Обама предложил зголемување на даночната стапка за 30% за оние кои заработуваат повеќе од милион долари годишно. Истовремено, тој укажал дека даноците не смеат да растат за оние кои заработуваат помалку од 250.000 долари. Залагањето на Обама за поголем данок за богатите во годишниот говор за состојбата на нацијата пред американскиот Конгрес се  совпадна со објавената даночна пријава на неговиот можен републикански против кандидат Мит Ромни, кој на 22 милиони долари приход во 2010 платил околу 14 отсто данок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma