Лизгање на мраз на познатите канали во Амстердам

10 февруари, 20120
ice-skating-amsterdam-frozen-canals-netherlands-holland-7

Поларните температури ја погодија и Холандија, каде последниве недела дена дојдоа и до -10 Целзиусови степени. Ваквото време доведе до замрзнување на многу од каналите на Амстердам, што им овозможи на жителите и туристите на овој град да се лизгаат на познатите водени патишта. Популарните канали како Принсенграхт, Кајзерграхт и Бруверсграхт се замрзнати и луѓето може слободно да се лизгаат на нив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma