Мачката која се вратила дома после 16 години!

6 април, 20120
weq

Германката Моника Мосер од Минхен била шокирана кога по 16 години се појавила  нејзината мачка Полди за која верувала дека исчезнала засекогаш. Мачката Полди избегала во 1996 година и никогаш повеќе никој не ја видел, додека не била земена од едно засолниште за животни.

Таа била пронајдена на 30 километри од нејзниот вистински дом.

„Мачката едноставно сакаше да биде пронајдена, бидејќи многу време поминуваше сама. Никому не му беше јасно како можела толку далеку да избега од дома“, изјавила директорката  на засолништето за животни. Зебележано било дека мачката на увото имала  мала тетоважа.

Токму со помош на тетовираното уво нејзината сопственичка ја пронашла и била пресреќна што после 16 години мачката ќе се врати дома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi