Мажите веќе не се центар во женскиот свет!!!

11 февруари, 20120
3

Лоши вести за мажите, кои беа уверени во своите техники на заведување! Дружба со своите пријателки на жените им носи речиси исто онолку задоволство, како и страсна ноќ со маж. Ако се прашувате како е тоа можно еве го и објаснувањето од неодавна спроведеното истражување. Резултатите покажуваат дека времето поминато во друштво на пријателки предизвикува во организмот на жената лачење на окситоцин – хормонот кој по време на секс предизвикува оргазам. Богатиот опшествен живот и силната врска со пријателите влијае позитивно на лачењето на окситоцин во оргснизмот.  Во денешно време жените немаат толку голема потреба од врска по секоја цена, за да се чувствуваат исполнети. Ова се потврдува и од статистиката на Британија која покажува дека помалку од половина жени до 35 годишна возраст, живеат со партнер. Жените вложуваат во своите односи со пријателите, а кога во нешто вложат толку енергија тогаш не се откажуваат така лесно. Ваквиот феномен присуствува се повеќе – некогаш центар во женскиот свет беше мажот, а денес дамите се повеќе предност им даваат на пријателките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma