Милијардерот бездомник!

10 април, 20120
f5y

Николас Бергруен не поседува ниту куќа, ниту луксузен автомобил. Некои основни ситници кој тој ги поседува ги носи со себе, се друго се наоѓа на банкарска сметка.

50 годишниот магнат, кој неодамна вложи околу 881 милиони фунти во Бургер Кинг, изјавил дека не ги сака материјалните вредности. Она по што се разликува од останатите бездомници се 1.5 милиони фунти на неговата сметка.

Луксузниот стан во Њујорк и приватниот остров ги продал пред 12 години, од тогаш наваму тој живее како номад. Овој богаташ патува по светот, престојува во хотели, а понекогаш во рок од еден месец може да смени 24 града.

„Не ме интересира поседувањето на нештата. Што и да поседувам ограничено е, бидејќи сите имаме одреден век на траење. Нашите постапки се она што ќе трае вечно“, изјавил тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi