Младиот американец кој зборува 23 јазици! Браво!

1 април, 20120
Младиот американец кој зборува 23 јазици! Браво!

Супер ученикот, шеснаесет годишниот Тимоти Донер, е најмладиот полиглот во светот. Тимоти зборува 23 странски јазици.

Младиот Тимоти учел и за време на викендите и празниците, а некои од јазиците кои ги знае се хебрејскиот, арапскиот, рускиот, италијанскиот, персискиот и свахили јазикот.

„Ако нешто ве интересира ќе најдете време за тоа“, изјавил Донер, кој најпрво започнал да го учи хебрејскиот јазик, а потоа сите останати.

Странските јазици тој ги учел и со помош на книги, речници, но и апликации на неговиот мобилен телефон.

httpv://www.youtube.com/watch?v=niOGFw36ueU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi