MONTEROSA – Италијанската магија во бело

3 февруари, 20120
hf843

Државата на топлиот менталитет нуди совршено засолниште за зимски услови. Уште од крајот на 19 век, луѓето од цела Италија, доаѓале во Monterosa да се засолнат во белите покривки, кои денес ја прават една од најатрактивните зимски локации.

Тесните планински патеки, струењето на ветрот во наизглед, малото, ненаселено место и преубавите предели, пружат сјаен природен ритам. Местото се наоѓа високо на Алпите и со тоа гарантира снег, голем број и лесни и стрмни патеки, а тука се и ски лифтовите кои ги има 38. После Вашата снежна авантура, можете да ја покажете Вашата гурманска способност во некој од извонредно добрите ресторани во Cervina, местото со кое е поврзана Monterosa.

Животот е убав во сите годишни времиња…Сепак размислете да го извлечете максимумот од Зимата и посетете ја Monterosa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanmaEskişehir Odunpazarı Escort Işıltı