Н

6 април, 20120

НАВЕДНУВАЊЕ
Ако вие се наведнувате – ќе бидете понижени; ако драг се наведнува – ќе ве почитуваат.

НАВРЕДА
Ако на сон ве навредат – ќе бидете пофалени.

НАГРАДА
Ако ја примате – добивка, успех во работата; ако ја давате – чувајте се од лоши луѓе.

НАДГРОБЕН ГОВОР
Некој ќе ве утеши.

НАДГРОБЕН НАТПИС
Ако го прочитате – загуба.

НАДГРОБЕН СПОМЕНИК
Жалост.

НАДЕЖ
Ако на сон се надевате на нешто – ќе изгубите пари.

НАДЗОРНИК
Голема среќа.

НАДНИЦА
Ако ја примате – едно лице не ја заслужува вашата наклонетост; ако ја исплаќате – добра работа.

НАДНИЧАР
Ако се сонувате како надничар – работата ќе ви претставува задоволство; ако вработувате надничари – добра работа; ако ги гледате како работат – ќе бидете наклеветени.

НАДРИЛЕКАР
Среќно ќе се извлечете од некоја опасност; ако ве лечи – ќе бидете оштетени поради глупост.

НАЕМНИНА
Ако плаќате наемнина – доаѓаат тешки времиња.

НАЈДЕНЧЕ

Ќе ве изневери некое лице кое го сакате.

НАКИТ
Среќа; ако купувате накит – долгови; ако добиете накит – ќе ве намамат на нечесна работа; ако подарувате накит – среќа во работата; ако се китите со накит – размислувате за некои празни работи; ако изгубите накит – загуба; ако најдете накит – бидете штедливи.

НАКОВАЛНА
Пари; ако ковате на наковална – ве очекуваат многу успеси; ако носите наковална – бескорисна, залудна работа; ако скршите наковална – голема несреќа.

НАЛОГ
Ако примате налог – ќе добиете писмо што ќе ве израдува; ако давате налог – не ве сакаат поради вашите постапки.

НАМЕТКА
Ако ја носите – ќе добиете пари преку посредник; ако ја држите в рака – финансиски проблеми.

НАМИГНУВАЊЕ
Ќе израдувате некого.

НАОЃАЊЕ
Ако најдете нешто – добивка / непријатности.

НАПАД
Ако сте нападнати – грижи / внимавајте на непријателите / не мешајте се во туѓи работи; ако го одбиете нападот – грижи; ако подлегнете на нападот – попуштете додека не биде доцна.

НАПРСТОК
Ве очекува напорна работа и кавга; сребрен напрсток – среќа, среќен брак.

НАРАМЕНИЦИ
Ако ги носите – доброто расположение нема да ве напушти.

НАРКОЗА
Ако сонувате деке сте под наркоза – желбите нема да ви се исполнат.

НАРЦИС (ЦВЕТ)
Неверство.

НАСИП
Препреки; ако работите на насип – успех во работата; ако го рушите – единствено сами можете да си помогнете; акo одите по насип – доаѓаат безгрижни денови.

НАСЛЕДСТВО
Ќе ве одминат некои големи грижи; ако го потрошите – освета; ако се одречете од наследство – сиромаштија.

НАСТАВНИК
Вниманието на околината е насочено кон вашата работа.

НАСТИНКА
Ако на сон имате настинка – желбите ви се претерани и нема да ви се исполнат.

НАТПРЕВАР
Финансиска добивка.

НЕБО
Бистро, сино небо – ве очекуваат поволни настани во блиска иднина; тмурно, наоблачено небо – непријатности, болест; небо со ѕвезди – богато наследство.

НЕВЕРСТВО
Некој ќе ве изневери.

НЕВЕСТА
Ќе основате семејство, а ако го имате, долго и среќно ќе живеете со него.

НЕВЕШТ
Ако сте невешт во некоја работа – болест.

НЕВИДЛИВОСТ
Ако сте невидливи – празни надевања; ако некој или нешто е невидливо – некои настани ќе ве збунат и ќе ве вознемират.

НЕВОЛЈА
Ако западнете во неволја – лесна болест.

НЕВРЕМЕ
Се ќе заврши добро.

НЕДЕЛА
Среќа во семејството / мирна старост.

НЕЖЕНЕТ ЧОВЕК/ЖЕНА
Многу ќе се досадувате.

НЕЖНОСТ
Непријатности.

НЕМ ЧОВЕК
Ако видите нем човек – углед и почит; ако сте вие неми – срцева болест.

НЕМИЛОСРДНОСТ
Ако сте немилосрдни – бидете повнимателни спрема околината; ако е некој немилосрден кон вас – ќе бидете ценети од околината.

НЕПРИЈАТЕЛ
Омраза; ако го победите непријателот – ќе избегнете големи непријатности; ако го бакнете непријателот – ќе се смирите со некого; ако му подлегнете на непријателот – ќе изгубите добра работа.

НЕРОДНА ГОДИНА
Пропаднати надежи.

НЕСВЕСТИЦА
Ако некој паѓа во несвест – непознати луѓе ќе ви направат доброчинство; ако вие паднете во несвест – ќе го изгубите наследството што сте го очекувале.

НЕСЛОГА
Веридба.

НЕСРЕЌА
Ако доживеете несреќа – ќе најдете утеха.

НЕТРПЕЛИВОСТ
Ако на сон сте нетрпеливи – најаве се препорачува да бидете поумерени.

НЕУСПЕХ
Ако на сон доживеете некој неуспех – добро здравје.

НИВА
Зелена нива – среќа; запуштена нива – лага; ако работите на нива – веселба; ако гледате како други работат – ќе бидете посрамени.

НИМФА
Ќе се вљубите; ако ви бега – љубовта нема да ви биде возвратена; ако ја гледате како игра – ќе имате несогласувања со лицето кое го сакате.

НИШАЛКА
Несигурност / краткотрајна среќа; ако седите на нишалка – ви претстои пријатно патување.

НОВОГОДИШНА ЕЛКА
Среќа во семејството.

НОВОГОДИШНИ ПОДАРОЦИ
Ако ги давате – ќе ја усреќите својата околина; ако ги примате – омилени сте во својата околина.

НОВОРОДЕНЧЕ
Семејна среќа; ако сонувате дека имате ваше новороденче – желбата ќе ви се исполни.

НОВОСТ
Ако чуете на сон некаква новост – ќе добиете вести од некоја далечна земја / промени во животот.

НОГА
Ако на сон ве боли ногата – болест; ако ја изгубите ногата – ќе останете без добар пријател; ако ја скршите ногата – понижување; отечена нога – загуба; тенки нозе – предавство; ранета нога – несреќа; дрвена нога – лага; ако видите нога одвоена од тело – тешка болест или смрт; убави нозе – караница; ако ги миете нозете – болест / патување.

НОЕМВРИ
Кавга со роднините.

НОЖ
Одите директно во неизбежна опасност; ако најдете нож или ако го кренете од земја – никому не ги кажувајте своите намери; ако купите нож – на лесен начин ќе стекнете добивка; ако добиете нож – се наоѓате во заплеткана ситуација со многу непријатности за вас; голем нож – грижи; мал нож – кавга; ‘рѓосан нож – опасност; ако острите нож – караница, која може да доведе до судски спор; ако се исечете со нож – жалост; џепно ноже – непријатности; ако се браните од нешто со нож – успехот во потфатот ви е сигурен.

НОЖИЦИ

Ако ги видите – среќа; ако сечете со ножици – неочекувана добивка / не слушајте секакви совети; златни ножици – благосостојба; ако ги острите – кавги.

НОЈ
Непријатности.

НОКТИ
Штета.

НОС
Ве очекува лесна болест; голем нос – признание и добивка; мал нос – ќе ви биде нанесена неправда; два носа – препрека; крвавење од нос – среќа; ако останете без нос – неверство, навреда.

НОСАЧ
Загуба, неуспех во работата; ако ви помага – ќе добиете искрена пријателска помош.

НОСЕЊЕ

Ако носите нешто – ве очекуваат тешкотии во работата, кои ќе бидат дотолку поголеми доколку е потешко она што го носите.

НОСИЛКА
Несреќа; ако лежите на носилка – здравје; многу носилки – голема несреќа.

НОСОРОГ
Некој ќе ве излаже.

НОТИ
Остварени надежи, радост.

НОЌ
Светла ноќ – долг живот / веселба; мрачна ноќ – нејасна иднина; бурна ноќ – загуба; ако лутате низ ноќ – ќе немате излез од тешкотиите / ќе ве обземе бес.

НОЌЕН ЧУВАР

Чувајте се од крадци; ако го чуете како зборува – осигурајте си го имотот.

НОЌНА ПТИЦА
Страв; ако лета – загуба; ако се огласи – смртен случај.

НОШНИЦА
Зголемување на семејството.

НУЖДА
Среќа, оздравување.

НУЖНИК
Некој од вашето семејство не ве сака.

НУЛА
Немаштија; многу нули – лажни надежи; ако пишувате нули – неуспех; ако бришете нули – проблемот ќе биде решен.

НУРКАЊЕ
Ако гледате како други нуркаат – пазете се од лаги; ако вие нуркате – остварување на целта, но со големи напори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/