Најчудните музички инстументи на светот

26 март, 20120
naslovna

Освен стандардните инструменти за свирење, луѓето често „пронаоѓаат“ музика и на многу необичен начин. Погледнете кои се најчудните музички инструменти на светот:

Беџерминт – инструмент направен од мртов и препариран јазовец

Гитара од 12 гитари

Оркестар од зеленчук – инструменти целосно направени од зеленчук

Сталагпајп оргуља – целата пештера Лурај, која се наоѓа во Вирџинија, е претворена во огромен музички инстументи оргуља.

Хармоника од стакло

Музикална куќа – низ целата куќа се поставени жици

Зусафон – инструмент на кој се свири преку електрична енергија

Жичена ограда

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/