Најдлабокото скалило во светот

19 февруари, 20120
Deepest-Step-Well-3

Чанд Баори е познато скалило сместено во селото Абханери во близина на Јаипур во Индија. Овие скали се лоцирани отспротива на Храмот Харшат Мата и се едни од најдлабоките и најголемите скалила во Индија. Ова место било изградено во 9-тиот век и има 3500 скали и е длабоко околу 30 метри. Местото претставува пример на архитектонска беспрекорност која постоела и во минатото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma