Најсреќните луѓе живеат во северна Европа!

5 април, 20120
3g5

Најсреќните луѓе во светот живеат  во северна Европа и својот живот на скала од нула до 10 го оцениле со 7,6, покажало истражувањњето кое го спровеле Обединетите нации на тема среќа во светот.

Најсреќни земји во светот се Данска, Норвешка, Финска и Холандија, додека најнесреќни се жителите во Африка, односно Того, Сиера Леоне, кои својот живот го оцениле со 3,4.

Меѓу главните критериуми за среќа се политичка слобода, психичко и физичко здравје, сигурни работни места, како и добар семеен живот.

Меѓу жителите на Балканот, најсреќни се во Словенија со оценка од 7,5, потоа се хрватите со 6,9 и србите и босанците со оценка од 6,5.

Со истражувањето се покажало дека жените се посреќни од мажите, како и дека најмалку среќни се средовечните луѓе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi