Наместо пепел, умрените ги претвораат во зрна

11 февруари, 20120
zrnaaaaa

Корејците од секогаш си биле по малку чудни, а тоа не е ништо различно кога станува и збор за смртта. Додека нормалниот свет ги погребува или ги кремира починатите, Корејците своите мртви ги претвораат во зрна.

Всушност, Корејците најпрво ги кремираат нивните мртви, а потоа, преки процес кој трае околу два часа, правта се претвора во кружни зрна кои наликуваат на бисери. Зрната кои се добиваат се бели, но може да бидат и корални, зелени, сиви, па дури и црни, во зависност од тоа каква боја ќе си изберете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma